Start morgenen med en sellerijuice

Selvom vinteren i år ikke har været særlig kold, har den virkelig drænet mig for overskud. De mange mørke morgener og det våde vejr har opslugt alt min energi. Hvilket har gjort det nærmest umuligt for mig at komme ud af sengen om morgenen.

Efter nogle måneder uden energi foreslog en veninde mig, at jeg startede min morgen ud med et glas sellerijuice. Jeg har altid spist sundt og varieret og jeg løber gerne 2 gange om ugen. Så jeg var ikke forskrækket ved tanken omkring en grøn juice om morgenen.

Efter blot nogle enkelte dage med en sellerijuice kunne jeg virkelig mærke en forskel.

Selleri indeholder 95% vand, hvilket er årsagen til at, det er en fordel at drikke juice på tom mave når du vågner. Din krop har svedt i løbet af natten og mangler derfor væske.

Selleriens mange antiinflammatoriske egenskaber sikrer, at din krop ikke dehydrerer, samt har juicen en udrensende effekt på din krop. Dette kan du læse mere om længere nede i teksten.  

Hvorfor hjælper sellerijuice?

Til at starte med, var jeg meget skeptisk over den egentlige effekt sellerijuicen ville have på min manglende energi. Jeg har selvfølgelig altid vidst at selleri var en fantastisk grønsag, men aldrig sat mig ind i hvilket vidundermiddel det faktisk er.

Selleri er i kategorien ”Superfood”. Jeg vil i nedestående afsnit give dig en kort opsummering over selleriens gode egenskaber.  

Selleri indeholder alverdens mineraler og vitaminer. Selleri indeholder bl.a. mineralsalte, som har gavnlige effekter på kroppens centralnervesystem og de hvide bloglegemer stabiliserer blodtrykket. Derudover kan de nedsætte stress, angst og depression. 

Sellerijuicen holder din mave i balance og hjælper dit fordøjelsessystem. Derudover renser sellerien ledende for kalksamlinger.

Den indvendige udrensning, havde også en påvirkning på min søvn. Jeg sover meget bedre om natten og min koncentrationsevne er også forbedret.

Den forbedrede søvn har også betydet at jeg meget nemmere kan komme op om morgenen, og jeg skal ikke bruge mange liter kaffe på at vågne.

Selleri indeholder mange andre positive ingredienser og dette blogindlæg ville blive alt for langt, hvis jeg skal beskrive dem alle sammen. Er du nysgerrig på alle de gode ting, kan en hurtig Google søgning give dig et godt overblik.

En del af en sund hverdag

Som sagt, har jeg altid levet en sund hverdag og jeg elsker at spise mine grønsager. Dog har jeg altid haft en sød tand og har svært ved at styre den lille sult om eftermiddagen.

Sellerijuicen har været med til at minimere min sukkertræng, da den holder mit blodsukker stabilt hele dagen.

Ligegyldigt om du lever efter en bestem kur eller har nogle specielle madpræferencer, kan du med fordel tilføje sellerijuicen til din morgenrutine. Det er en enkelt lille ting, der gør det nemmere at holde den sunde livsstil, fordi den fornyede energi og overskud, får dig til at tænke klart. Derudover søger din krop ikke efter den hurtige energi fra kage og sukker.

Her køber jeg min sellerijuice

I starten pressede jeg selv sellerijuicen, men dette er virkelig et tidskrævende arbejde. Jeg prøvede forskellige mærker før jeg fandt min absolutte favorit. Slowjuice Copenhagen laver friskpressede juicer af 100% økologiske råvarer.

De benytter pressemetode ”slow”, som navnet indikerer betyder det, at de presser grønsagerne langsomt. Denne fremstillingsform nedsætter mængden af vitaminer og mineraler der går til spilde under selve presningen.

Da jeg er bosat i Jylland, har jeg ikke mulighed for at komme forbi deres butik i København. Heldigvis kan man nemt og enkelt bestille juicerne på deres webshop og de leverer lige til døren.

Sellerijuicen fra Slowjuice Copenhagen har mine varmeste anbefalinger, da smagen og kvaliteten er i top. Som prikken over i’et, er den fremstillet af 100% økologisk selleri.

Har du også lyst til at prøve Slowjuice Copenhagens sellerijuice, kan du læse mere om den på deres hjemmeside.

Jeg håber du vil opleve samme succes, ved at drikke sellerijuice om morgenen som jeg har. For det er dejligt med lidt fornyet energi.

Indlægs forfatter: admin