Spar penge på billeje, lej en bil i Tyskland

Vi danskere har et besynderligt forhold til bilisme. Som det eneste land i verden har vi et afgiftssystem der gør at en bil kan koste dig mere end et tag over hovedet for hele familien.

De høje afgifter fører til at folk ikke har råd til at købe nyere, mere miljøvenlige biler. Relativ set kører der flere gamle benzin- og dieselosende biler i Danmark end noget andet sted i Europa.

Den danske bilafgifts politik ville måske give mening, hvis der fandtes fornuftige alternativer til privat bilejerskab. Men de findes heller ikke. At bruge offentlig transport er i mange tilfælde endnu dyrere end at køre i bil. Og mange områder bliver helt utilgængelige uden bil.

Det er tilsvarende lige så dyrt at leje en bil i Danmark som det er at eje en.

Hvis du har brug for en lejebil, kan du spare mange penge ved at leje den i Tyskland, frem for Danmark. Så slipper du simpelthen de danske afgifter og momsen. I Tyskland kan du nogle gange leje en bil for under €10 om dagen, inklusive forsikring og med fri kilometer. Det kan du i Danmark ikke engang leje en cykel for.

Find en tysk lejebil på www.autoprio.dk.

Hvad er egentligt meningen?

Det er som om de danske politikere mener at biler er luksusgenstande. Og det kan være svært at se en mening med denne politik. Især nu, hvor vi står foran så enorme udfordringer i forhold til klimakrisen. Det kan ikke gå stærkt nok med at skifte benzin- og dieselbiler ud med elektriske eller hybridbiler. Men disse biler koster mere end de konventionelle. Med de danske registreringsafgifter bliver de så dyre at kun rige folk har råd til dem.

Et konkret eksempel: I Nederlandene blev der i 2019 solgt over 100.000 elektriske biler. I Danmark var det knap 250. Nederlandenes befolkning er godt nok større end Danmarks, sådan ca. 3 gange. Det vil sige, at Danmark har et underskud i salg af elbiler på ca. 33.000 – 250 i forhold til Holland.

Vigtige detaljer ang. billeje i Tyskland

Der er sådan set ingen forskel i proceduren for dig, om du lejer en bil i Tyskland eller Danmark. I mange tilfælde er det de samme udlejere. De fleste biludlejningsfirmaer som AVIS, Hertz etc. er internationale koncerner. Mange af disse udlejere har også danske hjemmesider, selv hvis du lejer en bil i Tyskland. Men der er andre forhold at holde øje med:

For en dansker er det ulovligt at køre med en udenlandsk bil i Danmark. Hvis du lejer en bil i Tyskland, må du kun bruge den udenfor Danmarks grænser. At køre med en udenlands registreret bil i Danmark er skatteunddragelse.

Du kan altså kun leje en bil i Tyskland til udlandsrejser. Men den undtagelse, at du kan få dispensation fra SKAT for gennemrejse. Vil du fx til Norge eller Sverige med en lejebil, kan du leje den i Tyskland. Så skal du søge om en transit dispensation på SKAT’s hjemmeside.

Indlægs forfatter: admin