Sådan vælger du den rigtige ejendomsmægler

Overvejer du at investere i en bolig, eller sælge din nuværende? Det er en stor opgave at bevæge sig rundt på boligmarkedet med mindst mulige omkostninger. Derfor har det sine fordele, at man vælger en ejendomsmægler der bedst kan imødekomme de behov du måtte have, og som kan hjælpe dig i måls med at sælge, eller tilbyde rådgivning til dit køb af bolig. Her får du et par tips til, hvordan du bedst finder den rette mægler.

Vælg ejendomsmægler efter det område du gerne vil bo i

Når det gælder køberådgivning, er det oplagt at du kontakter en ejendomsmægler med erfaring i det lokalområde, som du ønsker at flytte til. Eksempelvis vil en der ønsker at flytte til Amager, have gavn af at kontakte en ejendomsmægler på Amager. Det har mange fordele at få rådgivning af en der kender lokalområdet. Først og fremmest kan de informere om, hvilke muligheder området har for transport, dagligvarebutikker eller fritidsaktiviteter. Du vil få en idé om, hvordan beboerne i området er, og om der sker kulturaktiviteter i nærheden af din kommende bolig.

Få en ejendomsmægler du er på bølgelængde med

Når det gælder salg af bolig, er det vigtigt at du er på bølgelængde med den ejendomsmægler der skal sørge for fremvisning og kontakten til de mulige købere. Mægleren skal kunne være til at snakke med, og de skal kunne sætte sig ind i de unikke behov og ønsker du måtte have. Derudover skal kommunikationen mellem sælger og mægler fungere, så der ikke opstår misforståelser eller andre problemer der kan skade processen. Mægleren skal evne at fremvise de visioner og scenarier for køberen, der giver dem lyst til at købe din ejendom.

Vær aktiv i salgsprocessen

Den gode kommunikation kommer ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad du selv kan gøre for, at dit samarbejde med mægleren bliver så godt som muligt. Du kan som udgangspunkt vælge et mæglerfirma, hvor ejendomsmægleren forbliver den samme person igennem hele forløbet. På den måde kan du få opbygget et forhold og en god kommunikation med personen. Du kan også med fordel blande dig mere i salgsprocessen end du måske er vant til. Du kan overtage nogle af mæglerens opgaver, og på den måde spare nogle penge. På den måde får du også mere kontrol over processen, og så kan du bedre sikre dig, at salget forløber som du helst vil have det. 

Indlægs forfatter: admin