Når barnet indtræder i de voksnes rækker

Ens konfirmation er en stor dag for både konfirmanden, forældrene, vennerne og resten af familien. Det er ikke blot en dag, hvor man siger ja til Gud, men det er også den dag, som er kendt for at man går ind i de voksnes rækker. Så begynder man som barn så småt at blive betragtet som en af de ældre i familien, og man vil i højere grad kunne opleve at blive taget alvorligt som ungt menneske. Man bliver selvfølgelig ikke voksen fra den ene dag til den anden, men med konfirmationen indledes for mange en helt særlig proces. Her kan du læse mere om, hvilke ting og detaljer der er vigtige for at sikre, at du som konfirmand får den bedste dag nogensinde.

En helt særlig dag

Mange mennesker kan huske deres konfirmation klart og tydeligt. De kan huske ceremonien i kirken, konfirmandundervisningen i året forinden, deres klassekammerater, mor og far på første række og talerne under spisningen. De kan huske forretten, hovedretten og desserten samt dekorationerne på bordet og den hvide dug. De kan huske deres farmor ved rundbordet og lejlighedssangene, som familien havde skrevet. Kort sagt er en konfirmation en helt særlig dag, og det er vigtigt, at dagen planlægges godt og grundigt, og at der er taget højde for alle detaljer. Kun sådan kan alle, og ikke mindst konfirmanden selv, få den allerbedste dag nogensinde.

De rigtige detaljer

Skal man til at planlægge en konfirmationsfest, kan man med fordel begynde med at tænke over lokationen for festen. Har man plads til at huse festen hjemme sit eget hjem, kan dette være en oplagt mulighed, men mange mennesker vælger også at flytte festen et andet sted hen. Det kan for eksempel være på Skrøbelev Gods, som er en herregård, der ligger på Langeland syd for Fyn. Ved at afholde festen på et gods, vil stemningen helt sikkert blive meget speciel, og det kan være dejligt at vide, at personalet har styr på alle detaljer, så man som forældre kan nyde at være gæst i stedet for vært. Når der er kommet styr på lokationen, er det vigtigt at finde frem til den rigtige gæsteliste, dekoration og eventuelt nogle aktiviteter, man kan involvere sine gæster i. Ofte vil ens gæster medbringe lejlighedssange, spil og taler, og i forhold til dette kan det være en god idé at udpege en toastmaster, som holder styr på tidsplanen. Når der er kommet styr på hele planlægningen, handler det bare om at nyde dagen i fulde drag.

Indlægs forfatter: admin