Har du svært ved at koncentrerer dig? Her er nogle faktorer der kan være årsager til koncentrationsbesvær

Hvis du har svært ved at koncentrerer dig, om det er i skolen, på arbejdet eller i en anden sammenhæng, er der mange faktorer du kan kigge på, hvis du ønsker at øge din evne til at koncentrerer dig. Selvfølgelig kan koncentrationsbesvær have at gøre med en simpel mange på disciplin, eller blot at du ikke har opbygget din evne til at koncentrerer dig tilstrækkeligt, men der også andre faktorer, som du nemt kan korrigere, for at blive bedre til at koncentrerer dig.

Dit syn kan have afgørende betydning for din koncentrationsevne

Hvis din hjerne hele tiden skal bruge energi på at forsøge at korrigerer for dårligt syn, eller forsøge at fokuserer på de ting du ønsker at se, kan det tage rigtig meget den plads den din hjerne har til at koncentrerer sig. Man kender det fra børn i skolen, der ikke kan finde ud af koncentrerer sig, fordi de skal bruge så meget energi på at fokuserer på tavlen – men så snart de får briller, går det hele meget bedre. Hvis du har svært ved at koncentrerer dig, kan det altså simpelthen bare være, at du har brug for briller eller kontaktlinser.

Få foretaget en synstest eller en synsprøve i Århus, Risskov eller en anden by før du køber briller, så er du sikker på, at du får købt de rigtige. Med de rigtige briller, der passer perfekt til dit syn, behøver din hjerne ikke korrigerer for dine øjne, og du vil opleve mere overskud til at koncentrere dig.

Hav en fast døgnrytme

Det kan være du har svært ved at koncentrere dig, fordi du ikke får nok søvn, eller fordi din døgnrytme ikke er regelmæssig nok. Den bedste ting du kan gøre for din døgnrytme, er at gå i seng på regelmæssige tidspunkter – det vil sige at du bør nogenlunde sove lige længe og gå i seng på samme tidspunkt hver dag, om det er hverdag eller weekend. Så kan du være sikker på at du får nok søvn, og er klar til dagen.

Indlægs forfatter: admin