Forkæl dig selv med en dejlig weekend væk | Prøv ferie i Danmark

Danmark vores fædreland byder på mange betagende oplevelser, for både natur og kulturelskeren, der blot venter på at blive opdaget. Måske har du vendt hver en sten i din hjemby, men pak en taske og besøg et område du ikke kender.

Besøg et slot

Dyk en tur ned i historien og forsøg dig med en både historisk og idyllisk overnatning på en af de mange danske slotte. De her steder emmer af charme og sjæl, og har ofte renoveret de dele af slottet som bruges til værelser. Du får derfor moderne faciliteter, men i nogle helt andre rammer end du er vant til. Det kan være Gram Slot, Egeskov, eller Dragsholm hvor du kan få nogle skønne middage, fantastiske udsigter og mulighed for gåture, sammen med luksusfordelene ved et hotelværelse. På de her steder, kan du også få en rundvisning og lære om deres historie, spøgelser (Ja, det er en bonus!) og hvordan man driver et moderne slot eller landbrug i dag.

Udforsk naturen

Når du har fundet din base for din næste getaway, så kan du gå i gang med at finde ud af, hvad du skal opleve mens du er der. Er du en naturelsker, kan du jo undersøge hvilke gode vandreruter der er i omegnen, om der er særlige ture for stjernekiggere, sælsafari eller lignende. Uanset årstiden er naturen smuk og varierer over hele landet, så snyd ikke dig selv for en udsigt du aldrig har oplevet før. Er du ikke til gåture, kan du også overveje at leje en cykel og lade den transportere dig rundt. Det er stadig en langsommere måde at bevæge sig fra A til B end blot at tage bilen, så du får tid til at sanse det hele lidt mere.

Lær en ny by at kende

Om det er for at gå på shopping i andre butikker end dem du er vant til, eller om det er for at udforske kulturhistorien i en ny by, så er der altid spændende nyt at se og opleve i de fleste byer. Vær nysgerrig på en gammel købstad, og find deres plads i danmarkshistorien, eller planlæg en rute til alle de små gallerier og butikker med kunsthåndværk du kan finde. Køb en souvenir med hjem som minde eller send et postkort til en du holder af. Det bringer ikke mindre glæde, selvom det er sendt inden for landets grænser. Vores dejlige land er en populær turistdestination for andre lande, så tag turisthatten på og kom afsted.  

Indlægs forfatter: admin