Design dit helt eget skilt

Har du brug for et skilt, der både kan oplyse og informere? Så har du faktisk mulighed for at kontakte en forhandler, der tilbyder personlige skiltedesigns. Det vil sige, at du helt selv er herre over processen fra idé til færdigt produkt. Uanset hvilken anledning du skal bruge et skilt til, så er skilte noget vi konsekvent ser i gadebilledet, i forretningerne eller hos lægen eller i banken. De er med til at vejlede og informere således, at der ikke opstår misforståelser eller anden forvirring. Hvis du har et vigtigt budskab, vigtige oplysninger eller noget helt tredje, kan du konstruere dit helt eget skilt ved at kontakte en forhandler. Læs mere nedenfor og find inspiration til at komme i gang med at designe dit eget skilt.   

Sådan laver du et godt skilt

Inden du kontakter en forhandler og kommer i gang med at designe dit eget skilt, kan det være en god idé at bruge lidt tid på at overveje, hvad et godt skilt vil sige for dig. Du kan derfor spørge dig selv om, hvornår du synes, skilte informerer og vejleder bedst. Du har sikkert oplevet en række misforståelser eller miskommunikation i forbindelse med aflæsning af skilte. Måske har skiltet været af meget får ord, der har gjort, at du har haft svært ved at aflæse de korrekte informationer.

Noget af det, der kan gøre et skilt informativt og godt, er for eksempel hvis budskabet eller informationen står så klart og tydeligt, at der ingen tvivl opstår. Det vil sige, at skilte faktisk slet ikke er til at tage fejl af. Derudover er et godt skilt kortfattet, men tydeligt i sin kommunikation. Det er vigtigt med skilte, at du ikke påfører alt for mange informationer, så det vigtigste i budskabet går tabt. Sørg for at holde det så enkelt og kontant som muligt, samtidig med at det er informativt. På den måde slipper du for, at skiltet mister sin egentlige betydning.

Skab synlighed

Det er desuden vigtigt, at skilte får den rigtige synlighed. De skal helst kunne ses på lang afstand. Hvis du har din egen virksomhed – måske en forretning eller butik – er det vigtigt, at skiltene kan bruges til at skabe blikfang. Måske skal du bruge et skilt til at angive åbningstider, så kunderne kan læse på skiltet, hvornår i holder åbent. Her er det selvfølgelig vigtigt, at skiltet er læsbart, og at det står så tilpas stort, at alle mennesker har mulighed for at læse det. Uanset hvad skiltet drejer sig om, er det bare vigtigt, at det er synligt.

Hvis du har en større virksomhed, hvor der efterhånden er så mange lokaler, at det kan være svært for de besøgende at finde rundt, er skilte også ideelle. Skilte kan blandt andet være med til at holde orden og informere besøgende om, hvor de finder hvad. Du kan både angive numre eller navne på lokaler, ansatte eller bruge pile, der guider besøgende i den rigtige retning. Har du svært ved at beslutte dig for materialer, skrifttype eller informationer, kan du altid kontakte forhandleren og bede om hjælp.

Indlægs forfatter: admin