Derfor burde du begynde at gå til massør

Massage er noget, som mange forbinder med luksus. Det skyldes blandt andet, at massage er noget som hjælper mange med at blive afslappet. Du kan også bruge massage til mange flere ting end afslapning. Nedenfor kan du læse mere om gode grunde til, at du burde gå til massør.

Øget blodcirkulation

Når du bliver masseret, så bliver dine muskler blødgjort og løsnet. Dette skyldes, at der kommer mere blod til musklerne, hvilket også gør, at musklerne også vil føles varmere. Blodcirkulationen bliver altså øget ved de muskler som bliver masseret. Når der kommer mere blod til musklerne, kommer der også frisk ilt og næringsstoffer til musklerne. Samtidig transporterer blodet også alle affaldsstofferne fra musklerne væk.

Flere hormoner

Din krop udsender hele tiden hormoner, men der er stor forskel på hvilke hormoner og hvor mange. Fordi at massøren hele tiden rører ved din hud, når du bliver masseret, udskiller din krop flere hormoner. Nogle af de hormoner som bliver udskilt, er hormoner som dopamin, serotonin og oxytocin.

Disse hormoner er de klassiske lykkehormoner, hvilket er, hvorfor du har det så godt efter en massage. Serotonin er blandt andet det hormon som findes i lykkepiller, da  serotoninniveauet har stor betydning for, om du føler dig trist eller glad. Dopamin er en form for belønningshormon. Det er det hormon som bliver udskilt, når du er glad for noget eller stolt. Det kan enten være, at du har lavet noget lækkert mad eller måske vundet i et spil. Dopamin er det stof som giver os den lykkerus, som vi nogle gange oplever.

Det tredje hormon er oxytocin, som også kan kaldes for kærlighedshormonet eller krammehormonet. Det er det hormon som bliver frigivet, når vi rører ved andre. For eksempel stiger niveauet af oxytocin efter kun 30 sekunders krammeri. Dette hormon giver dig også en god fornemmelse i kroppen, da det blandt andet dæmper angst og øger tillid.

Lavere puls og blodtryk

Du vil nok aldrig opleve af få massage, imens du står op, og det er der en god grund til. Når du ligger eller sidder, imens du bliver masseret, så har din krop nemmere ved at komme i hviletilstand. Når kroppen er i hviletilstand, falder blodtrykket og pulsen. Dette er også det som gør, at du føler dig afslappet bagefter, da dit kortisolniveau bliver sænket.


Hvis du gerne vil mærke effekter af massage, kan du finde en dygtig og billig massør her.

Indlægs forfatter: admin