5 grunde til at hasselnødder bør være en del af din kost

Vidste du, at hasselnødden er en af de eneste nødder, der faktisk er en nød i botanisk forstand? Det er ikke en viden, som du kan bruge til alverden – til gengæld kan du med fordel finde ud af, hvorfor du skal inkludere dem i din kost. Lige netop det får du svare på lige her.

De indeholder antioxidanter

Hasselnødder indeholder en lang række gode ting, hvoraf én af dem er antioxidanter. Antioxidanter beskytter din krop mod skadelige molekyler, der bliver kaldet radikaler. Disse er i stand til at blande sig med DNA’et, og når de gør det, beskadiger de det også, hvilket fører til mutationer af celler. Når dine celler begynder at mutere, opstår der sygdomme som kræft i kroppen. Andre typer af kroppens radikaler kan også ødelægge kroppens cellemembran, hvilket fører til celledød. Derfor kan du altså med god grund bruge flere antioxidanter i din kost.

Hasselnødder indeholder E-vitamin

Hasselnødder indeholder også E-vitamin, hvilket er godt til en lang række ting, og dets former alfa-tocopherol betragtes som en af de bedste antioxidanter. E-vitamin modvirker og forebygger blandt andet diabetes, og så anbefales E-vitamin faktisk som behandling mod lidelsen nonalkoholisk fedtlever. Nogle undersøgelser viste også, at det kan forebygge Anæmi, allergier, muskulær nedbrydning.

De giver en sund og smuk hud

En smuk hud er noget, som vi alle drømmer om – ikke blot øger det vores selvtillid, men vi slipper også for irriterende kløe og ømme bumser, hvis vi har den. Og hasselnødder kan faktisk hjælpe os lidt tættere på målet. E-vitamin er nemlig ikke kun godt til at forebygge ovenstående sygdomme; det er også godt til dig, der gerne vil beskytte din hud og hudens sundhed. Huden er det største organ, og det beskytter os mod Uv-stråling, bakterier, vira og meget andet – derfor er den også udsat, og du kan altså med fordel beskytte den indefra på celleniveau.

Hasselnødder indeholder Quercetin

Der er blevet lavet nogle undersøgelser, der viser, at Quercetin kan sænke blodsukkerniveauet, hvilket særligt er vigtigt hos type 2-diabetes patienter. Derudover kan der også ses en lungefunktionsforbedring, hvilket skyldes stoffets antiinflammatoriske funktioner, og det ses også at en kost, der er rig på flavonodier – heriblandt Quercetin – faktisk beskytter hjertet. Sidst kan stoffet også nedsætte risikoen for at udvikle kræft.

De er rige på K-vitamin

K-vitamin er ikke lige så kendt som E-vitamin, men derfor er den stadig vigtigt – og den findes i Hasselnødder. Faktisk er det kun cashewnødden, der er rigere på K-vitamin. K-vitamins vigtigste funktion er koagulation af blodet, hvilket den gør ved at aktivere proteiner, som er ansvarlige for koagulation. Derudover er K-vitamin også blevet forbundet med menneskets levetid og forebyggelsen af en lang række forskellige sygdomme, hvorfor du altså med fordel kan sørge for at få nok af denne. En højere mængde vitamin K vil desuden beskytte dine arterier fra forkalkning – en proces kaldet aterosklerose, og så hjælper den også knoglebygning.

Indlægs forfatter: admin