En VPN giver dig sikkerhed på nettet

Hvis man følger lidt med i nyheder omkring IT, så har man sikkert også bemærket, at der er rigtigt meget fokus på, at nettet er usikkert, informationer kan hackes og der kan tilegnes adgang til alt muligt, som man måske ikke selv ønsker, at folk skal snage i. Det er selvfølgelig ikke en god udvikling, men det er uanset hvad den retning vi går i, da det ganske simpelt er den natur, som internettet har. Det vil man dog som bruger ikke nødvendigvis finde sig i og derfor er ydelser som purevpn gået ind i kampen for, at man som bruger kan holde sig selv anonym og beskytte sine data, så de ikke ender hos en person, som ikke har ret til det.

Sådan fungerer teknologien

Det lyder jo næsten utopisk, at man bare kan sikre al sin data og så er det slet ikke usikkert længere. Selvom ingen metode er fejlfri, så er det en rigtig god metode at sikre sig på og selve måden det fungerer på er faktisk ret simpel. Normalt når du browser på nettet, så flyder al data direkte fra dig og til den hjemmeside du vælger at besøge. Er man smart som hacker, så kan man opsnappe noget af den information og bruge det til at få adgang til f.eks. sociale medier eller andre tjenester som du benytter. Ved at køre al sin trafik gennem en VPN i stedet, så bliver det nemlig krypteret og hackeren kan derfor ikke bruge informationen til noget – det er altså bare volapyk, hvis man forsøger at læse det. Derudover bliver man også ”sløret”, så folk ikke kan se hvor man befinder sig og hvilken IP-adresse man har, hvilket giver et ekstra lag af beskyttelse. Der er altså flere ting på spil som gør, at man kan føle sig sikker og det kan alt sammen klares af en VPN.

Hvad skal det koste?

Når man hører, at man bare kan hive fat i purevpn og kaste sig ud i det efter at have læst en anmeldelse, så lyder det også en smule som om, at det godt kan blive dyrt. Det behøver det faktisk ikke at være, men det afhænger selvfølgelig af hvor god en service man vil have. Hvis man vil have det bedste, så koster det selvfølgelig også derefter, men man kan faktisk nå ret langt uden det store beløb.

Indlægs forfatter: admin