Vælg dynen der gør morgenen god

At trykke sig under dynen er nok en situation, som de fleste danskere kender til. Specielt når det er tidlig morgen, det er minusgrader udenfor og solen ikke engang er stået op. I sådan en situation, så orker man faktisk ikke så meget andet end bare at ligge og hygge under dynen. Indtil man begynder at fryse. Hvis det er en situation man har oplevet, så har du måske ikke den dyne, som passer helt så godt til dine behov. Optimalt skal man nemlig gerne have en dyne, hvor man hverken vågner op med sved løbende ned af hele kroppen eller med morgenfrosten siddende i øjenbrynene. Hvis det skal være godt, så har man en dyne som er perfekt tempereret, har den helt korrekte åndbarhed og som passer til dig og din seng. Det kan derfor være lidt en udfordring at vælge præcis disse egenskaber – og hvad gør man så, hvis der pludselig kommer en kæreste ind i billedet? Skal man dele dyne? Hver for sig? Der er mange overvejelser omkring den gode nattesøvn og dette er blot en brøkdel!

Den korrekte tykkelse giver dig den bedste åndbarhed

Når valget skal falde på en dyne, så afhænger noget af det af den generelle føling man har med dynen og om man synes den virker behagelig. Det er ofte bestemt af hvordan dynen er lavet og hvilken slags fyld der er i dynen. Den anden parameter, som man ikke helt kan teste i butikken eller ved blot at røre ved buden er, hvor varm den faktisk er at sove med. Her er det vigtigt at man bruger noget tid på at kigge på de klassifikationer, som dynen har, da de nemlig ofte er delt op i kategorier. Der er f.eks. dyner til hele året, dyner til sommeren, dyner til vinter osv. Problemet er, at der er ikke en fælles standard som dækker det hele, så ofte bliver det lidt flyvsk og svært at vurdere. Her må man trække på erfaringer fra tidligere dyner og generelt læse anmeldelser fra folk, som har prøvet den. Det spiller nemlig også en stor rolle i forhold til om man kan ånde i dynen – altså hvor tæt den er ”bygget”. Du kan finde den rette dyne til dig ved at læse her.

Dyner i parforholdet

Et helt andet aspekt end lige det at vælge den korrekte dyne er hvad man gør, hvis nu der bliver introduceret andre ting til soveværelset. Når der kommer en kæreste eller partner af en art med under dynen, så er der pludselig andre ting der gør sig gældende. Selvom det kan være meget romantisk at dele dyne og købe en stor, så kan det generelt bedst anbefales, at man køber to enkelte dyner. Vores kroppe er meget forskellige fra individ til individ og derfor vil du måske få en rigtig god søvn, mens din partner vil sove forfærdeligt, hvis i deler samme dyne. To forskellige dyner sørger for, at alle er glade og får en god morgen.

Indlægs forfatter: admin