Sørg for at finde den rigtige a-kasse

Der er mange gode grunde til at blive medlem af en a-kasse. Der er også mange forskellige a kasser, som du kan vælge i mellem. De har alle sammen det til fælles, at du får udbetalt det samme dagpengesats, hvis du skulle komme til at stå uden arbejde. Det er dog også andre punker hvor de adskiller sig fra hinanden.

Her får du en håndfuld gode råd til hvad du skal være opmærksom på, når du skal beslutte dig for din nye a kasse.

Tjek prisen

Som medlem af en akasse skal man også betale et beløb hver måned. Prisen vil her variere, alt efter hvilken akasse, som man vil være medlem af. Hvis du vil finde den billigste a kasse, så bør du sørge for at tjekke alle a kasse priser, inden du beslutter dig for hvilken en du går med. Det kan klart anbefales, at man tager sig god tid til at undersøge alle de forskellige priser. Der kan være mange penge at spare i alt, så det er tiden værd.

Hvad er fordelene ved a kaserne?

Det er meget normalt at man, udover at optjene retten til dagpenge, kan få glæde af mange forskellige medlemsfordele. Det kan blandt andet være gode tilbud og rabatter på alt lige fra shopping, rejser til forsikringer og lignende. Disse fordele er heldigvis normalt ikke svære at finde, da det netop er disse fordele, som mange af a kasserne reklamerer med for at få nye medlemmer. Udover disse mere materielle fordele, så er der også andre fordele ved a kasser. Du kan nemlig også få rådgivning til jobs og jobansøgninger og juridisk rådgivning. Der er rigtig mange gode fordele ved mange a kasser. Husk at tjek alle de forskellige a kassers fordele, og se om der er en der skiller sig ud og passer perfekt til dine behov.

Tjek de forskellige brancher

Der er mange a kasser, som har specialiseret sig i forskellige brancher. Det kan være en god idé at finde en faglig a kasse, da disse ofte har stor erfaring inden for den givne branche. Der findes også tværfaglige a kasser, som ikke er ‘bundet’ til noget særligt fag. Der er både fordele og ulemper ved begge dele, så undersøg hvilke der passer bedst til dig.

Her er et par eksempler på faglige a kasser:

Eksempler på tværfaglige a kasser:

  • FTF A-kasse
  • Min A-kasse
  • KRIFA

 

Indlægs forfatter: admin