Mange ting kan ikke betale sig selv at lave i køkkenet da der findes så gode varianter, som man kan købe, at det slet ikke giver mening. Af og til finder man dog ting, som aldrig smager lige så godt som hvis man selv laver dem og for mange så er en af disse ting hjemmelavede flæskesvær, som flere og flere er begyndt at lave. De fleste kender nok til den type flæskesvær man køber i en pose i supermarkedet og som rigtig mange da også nyder meget. Det er dog ikke sikkert, at lige netop denne type flæskesvær er den bedste da mange faktisk finder ud af, at det er den hjemmelavede flæskesvær de bedst kan lide.
Hjemmelavede flæskesvær er for alle
Det er kun de færreste, som spiser svinekød, som ikke kan lide flæskesvær, hvilket der er en rigtig god grund til. Det er nemlig smagskombinationen i denne type spise, som folk ikke kan få nok af og det er da også derfor, at smagen tiltaler så mange forskellige mennesker. Af og til kommer man faktisk ud for, at folk som ikke kan lide de flæskesvær man køber hos slagteren eller som man kan finde i supermarkedet, rent faktisk godt kan lide de hjemmelavede flæskesvær. Det er nok fordi, at de er lavet på en anden måde og har en lidt anderledes smag og det er det, som gør, at folk er vilde med dem. Den salte og let fede smag er noget alle kan lide, og nydelsen når et sprødt flæskesvær knaser i munden er noget alle kan få et smil frem på læben af.
Når man går i gang med at lave hjemmelavede flæskesvær så er det første man skal gøre naturligvis at købe nogle flæskesvær et sted, som for eksempel kunne være en slagter. Man kan dog også købe en flæskesteg og tage sværen af og bruge dette. Så har man nemlig også selve stegen man kan spise og det gør, at man både har en god middag samtidig med, at man har en god snack, som man enten kan spise inden middagen eller efter middagen. Det næste man skal gøre er, at koge de hjemmelavede flæskesvær i saltet vand og det vil være med til at give sværene en lækker salt smag. Det er forskelligt hvor lang tid, at man skal koge disse hjemmelavede flæskesvær fordi, at det kommer an på hvor hårdt man koger dem og på hvor mange grader.
Hjemmelavede flæskesvær i ovnen
Når du har kogt de hjemmelavede flæskesvær du er ved at lave så skal de ind i ovnen og her skal de være i noget tid. Her er der en rigtig vigtig ting, som du skal være opmærksom på og det handler om, at de hjemmelavede flæskesvær skal tørres af inden de kommer i ovnen. Det kan måske virke lidt fjollet, men ikke desto mindre kan denne lille ting have en stor påvirkning på, hvorvidt du ender med at have nogle hjemmelavede flæskesvær, som er sprøde som de skal være eller om de er helt bløde. For sørger du ikke for at tørre dine flæskesvær af tilstrækkeligt så er der meget stor sandsynlighed for, at du vil ende med at koge dine hjemmelavede flæskesvær i stedet for at stege dem. Det kan naturligvis også smage fint, men hvis du er ude efter at lave nogle sprøde svær så vil det helt sikkert ærgre dig, at ende med et andet resultat end det du ønskede.
Når dine hjemmelavede flæskesvær så har været i ovnen i noget tid er de faktisk færdige og du kan rent faktisk servere din ret, som du med rette kan kalde hjemmelavede flæskesvær i ovnen og det vil formentligt være noget, som folk husker dig for.