Hvilken træplade skal du have fat i?

Står du og skal i gang med at købe og designe dit helt eget bord? Er du lidt i tvivl om hvilken træplade du skal have fat i? Så er du kommet til det rette sted! Her giver vi dig gode råd omkring hvilken træplade du skal have fat i, så du nemmere finder frem til det design, som passer ind i lige netop dit hjem!

 

Størrelsen

Det allerførste spørgsmål, du bør stille dig selv, er hvilken størrelse af bordplade du skal have fat i- Størrelsen afhænger ofte af hvilket formål som pladen skal bruges til. Skal du for eksempel til at bygge et nyt spisebord? Eller er det måske et lille sofabord ud til havestuen, som du gerne vil have fat i?

Når du overvejer størrelsen på din træplade, så er det vigtigt også lige at overveje tykkelsen på pladen. Hvor massivt har du brug for at træpladen er? Ønsker du at vise det tynde og elegante design frem? Eller er det vigtigt for dig, at træpladen kan holde til lidt af hvert?

Præcis ligesom med størrelsen så skal et spisebord for eksempel ofte have en noget større tykkelse, end hvad der er nødvendigt til et sofabord. Et spisebord skal kunne klare en del mere vægt end et fint lille sofabord skal kunne. Prøv bare lige at tænke på de store jule- eller påskekomsammener du holder med familien hvert år. Under sådanne lejligheder skal bordet kunne holde til en hel del og det er derfor at tykkelsen også er derefter.

 

Hvilken farve?

Det andet helt støre spørgsmål er selvfølgelig, hvilken farve du gerne vil have på din træplade. Hvilken farve du vælger siger meget omkring den stil du gerne vil udtrykke. Vil du for eksempel gerne have en flot lys farve, som kan være med til at lufte ud i den modernistiske spisestue? Eller er du glad for det mørke look, som hælder mod en mere klassisk stemning?

Hvilken farve, du vælger, har selvfølgelig også meget at gøre med, hvilket træ du ønsker at din træplade bliver lavet i. Det kan for eksempel sagtens være, at du har en bestemt træsort, sås omt massivt egetræ, som du har en bestemt præference for.

Husk også lige på at når du giver træet en omgang olie, som kan få det til at holde i længere tid, så skifter træet ofte også farve til en lidt mørkere nuance. Vælg derfor gerne en træplade i en lidt lysere nuance, end den du egentlig gerne vil have.

Indlægs forfatter: admin