Hvad er bogføring

Bogføring og bogholdning går hånd i hånd. Bogføring er som sådan blot systematisk og nøje registrering af alle de transaktioner, som du har lavet eller gjort. Det gælder både for køb og salg, og termen dækker som sådan blot over det at føre regnskab. Så ved du nemlig lige netop hvad det er du har købt, og samtidig også hvad du har solgt. Så du får altså en komplet liste over de virksomhedsaktiviteter, som du eller virksomheden har foretaget. For at bogholdningen fungerer, så er det altså vigtigt, at alt med enten køb eller salg som foretages i firmaet, bliver noteret og bogført. Også selv de mindste og mest ligegyldige køb, skal altså også noteres og bogføres.

 

Spar penge og tid

Specielt for firmaer og selvstændige, er tid lidt det samme som penge. Hvis du spilder tiden, jamen så spilder du på en måde penge, da den spildte tid kunne være blevet brugt, til at tjene penge frem for ingenting. Netop derfor er der mange som ansætter en bogholder, eller får et samarbejde stablet på benene. Nogle gør det så de har en bogholder hele tiden, som er klar til at bogføre lige hvad der er brug for. Andre bruger kun en bogholder i situationer, hvor man er tidspresset, eller ikke lige kan overskue at bogføre det hele på egen hånd. Det er derfor meget vigtigt at man afgør, hvad man har brug for, så man først og fremmest kan se og vurdere, om man egentlig har brug for en bogholder. Mange sparer nemlig penge ved at ansætte en bogholder, men hvis nu du selv kan klare det, uden det som sådan stjæler en masse tid fra andre vigtige situationer, så kan det i nogle tilfælde være en fordel, hvis du selv står og bogfører det hele. Bogføring og at have en bogholder er en ydelse, og derfor er det selvfølgelig ikke gratis, og det koster. Netop hjælp til at få mere tid i hverdagen og få hjælp til bogholdningen er noget som sandgravsolutions.dk formentlig kan hjælpe dig med.

 

Lønnen er det som tit skaber problemer

Netop området som omhandler løn, er noget som bare skal være fungerende, og der må ikke ske fejl. Det er nemlig et område, hvor fejl som regel ikke tolereres. Medarbejderne skal nemlig have deres løn, samtidig med den kommer på det rigtige tidspunkt, og så er det samtidig også meget vigtigt, at medarbejderen får det rigtige udbetalt, og hverken modtager for meget eller for lidt. Lønadministration er derfor noget, som man gør klogt i at få styr på, hvis ikke man får en bogfører til at håndtere det. Der findes flere forskellige apps og midler, som kan hjælpe til lønadministration. Det er dog forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad der vil kunne hjælpe dem bedst.

 

Gør dit bogholderi digitalt

Det lyder for de fleste formentlig helt sært, at der bliver foreslået, at man gør det online og digitalt. Men der er stadig mange, som stadig benytter sig af at skrive det hele ned i hånden, og det er bare på vej ud. Der er nemlig flere solide fordele ved, at man foretager alt bogholderiet digitalt. Først og fremmest reducerer man sit timeforbrug, hvis det er man selv står for bogholdningen. Dit regnskab vil være færdigt hurtigere, og så vil det være tilgængeligt online, og ikke kun på nogle papirer. Bilag som skal eller bliver vedhæftet, vil helt per automatik være vedhæftet, og nemt at åbne og benytte af modtageren. Så er der også elementet, at du ved digitalt bogholderi hjælper til en grønnere fremtid. Der bliver nemlig ikke benyttet papir, når det hele foregår digitalt.

Indlægs forfatter: admin