Hold den perfekte børnefødselsdag

Har dit barn snart fødselsdag? Børn kan slet ikke være i deres egen krop, når deres fødselsdag nærmer sig. Det er meget spændende for dem hvad de får i gave. De fleste danske familier lader børnene få kammerater fra skolen med hjem, så der kan holdes en ordentlig børnefest. Børn kan typisk godt lide noget bestemt, hvilket er grunden til, at børnefødselsdage typisk har et bestemt tema. Dette kunne f.eks. være Spiderman eller enhjørninger. Du kan nemt finde tema ting til festen online således, at de enkelte genstande som kopper og tallerkener passer til temaet.

Vær forberedt:

Det er en god ide, at få sendt invitationerne ud i god til således, at der er en større chance for at klassekammeraterne ikke skal noget den pågældende dag. Børnene bliver som regel inviteret til at komme om formiddagen, så børnene har nogle timer sammen til ud på eftermiddagen. Der er mange ting som skal gøres klar, inden gæsterne kan komme. Fødselsdagsbarnet og forældrene skal finde ud af hvad der skal laves af mad. Det mest traditionelle er at servere boller og kage, men nogen forældre vil gerne lave en form for frokost til børnene. Dette kan f.eks. være burger, som er en nem ret at lave til mange på en gang.

Hvad skal der gøres:

Det er vigtigt, at fødselsdagsbarnet er med i forberedelserne, da det netop er barnets dag. Det kan være en god ide, at tage barnet med i køkkenet når kage og mad skal forberedes. Det er altid hyggeligt, når hele familien kan få en stund sammen. Udover mad skal der også arrangeres nogle aktiviteter, så børnene kan få tiden til at gå. Skattejagt er en perfekt leg til børnefødselsdage, da det er noget som alle er fælles om. Få købt ind til nogle lækre slikposer og lav den fuldendte skattejagt. Børnene kan især få meget tid til at gå med skattejagten, da de skal rundt omkring for at finde forskellige poster.

Vær i god tid:

Forældre kan hurtigt blive stressede hvis der ikke er blevet købt ind dagen før fødselsdagen. Derfor er det en god ide, at få ordnet tingene lidt ad gangen ugen op til. På denne måde kan forældrene få noget ro i sjælen således, at festen kan arrangeres stille og roligt. Det er en god ide, at lave en liste over det hele, så man er sikker på at få det hele med. Husk på at det ikke skal handle om at stresse, men at have det sjovt med familien imens festen arrangeres.

Tænk kreativt:

Hvis det er godt vejr kan det også være en ide, at få børnene ud i haven til f.eks. at hoppe på trampolin. Det er kun fantasien der sætter grænser, så du kan med garanti finde på nogle sjove aktiviteter. Børnene har typisk noget i skolen som de plejer at lave i frikvarterne. Dette kan også inddrages til fødselsdagen, så der er noget de kender. En fuldendt børnefødselsdag er lig med et  træt og glad barn, som har nydt hvert et minut fuldt ud. De fleste børn elsker at kunne se og lege med de fine gaver, når gæsterne først er taget hjem.

Indlægs forfatter: admin