Gør dit hjem trygt igen efter skaden er sket

Har du været så uheldig at have været ude for indbrud el.lign. forbrydelse, er det næsten usikkerheden der følger efter, der er noget af det værste. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at miste nogle af sine ejendele, eller skulle til at betale for at nogle idioter synes de havde ret til at smadre et vinde for et bryde ind.

Men mens et vindue kan repareres og du forhåbentlig har en indbrudsforsikring, så du kan få nogle af de stjålne penge tilbage, kan det føles som om der ikke er så meget man kan gøre ved paranoiaen, og det er selvfølgelig ikke rart ikke at føle sig sikker i sit eget hjem. Det kan tage lang tid før utrygheden virkelig har løftet sig, men der er nu alligevel nogle ting du kan gøre på vejen mod at lade alt blive som før.

Det er selvfølgelig også forskelligt fra person til person hvad der passer bedst for dem. Nogle er slet ikke påvirkede af indbrud, mens det ændre andre menneskers liv. I nedenstående artikel kan du dog finde de mest generelle ting du kan gøre for at skabe en mere tryg hverdag for dig og din partner/familie/sambo.

 

Forbered dig til den næste gang der forhåbentlig aldrig kommer

Usikkerheden og paranoiaen over om indbruddet skulle ske igen er ofte noget af det værste, og noget af det sværeste at slippe af med. At chancen for at man oplever to indbrud lige i streg er tæt på ikkeeksisterende, er et eller andet sted ligegyldigt.

For en fremmede med ikke-rare intentioner er trådt ind i ens trygge privat atmosfære, og det er både ubehageligt og grænseoverskridende. Det er ofte denne del af et indbrud der er værre end at få stjålet sine ejendele – selvom dette selvfølgelig heller ikke er sjovt.

En måde at få sit hjem til at føle sikkert på, er ved at gøre nogle helt praktiske ting for at være mere forberedt i tilfælde af at det skulle ske igen. Selv hvis et indbrud aldrig sker igen, så bare det at vide at du har en bedre plan for ’hvad-nu-hvis’ kan være noget så betryggende.

Har du ikke allerede et alarmsystem installeret, så burde det være en af de første ting du gør når du er kommet ovenpå igen. Ved at anskaffe dig en alarm til hjemmet sikre du dig først og fremmest at indbrudstyven vælger dit hjem fra.

Andre ting du kan gøre for at få dit hjem til at blive valgt fra, kan være at få din nabo til at parkere deres bil i din indkørsel når du er på ferie. På den måde ligner det at der er nogen hjemme, selvom lyset måske ikke er tændt.

Vigtigst af alt: pas på dig selv

 

Ejendele kan erstattes, men det kan du ikke. Så vigtigst er det at du forberede dig selv på hvad du skal stille op med det allervigtigste i tilfælde af at der skulle ske et indbrud igen. Har du børn så snak med dem om hvad der er sket, og hvad de skal gøre i tilfælde af at de høre der er nogen der er brudt ind.

Det kan godt lyde som om, at man skal begynde at leve sit liv i en bunker, men det er ofte nødvendigt blot at fortælle dem det én gang og så gøre det klart at det altså ikke er for sjovt. For hvis ulykken så skulle være ude, vil børnene huske det ubevidst og ubevidstheden vil tage over når frygten sætter ind.

Så husk selvfølgelig at passe på dit hjem og alt det materielle du elsker, men ikke forglem familien.

Indlægs forfatter: admin