En nedsunken forfod er nok noget af det værste

At få en nedsunken forfod er nok noget af det værste som kan ske, eftersom det gør ondt hver gang man går – hvilket vil være en kæmpe ulempe, hvis man går meget i sin fritid.

 

Heldigvis kan man godt behandles for det, selvom det nok godt kan tage lidt tid, før det hele begynder at forbedre sig. Det kræver dog at man laver nogle bestemte fodøvelser, så man kan bibeholde og styrke fodens muskulatur.

 

Det skal man selvfølgelig blive ved med, indtil det er at det går hen og bliver bedre. Man kan dog også godt få fremstillet et indlæg, som kan være med til at aflaste forfoden ved et løft.

Forskellige oversager til en nedsunken forfod

Man kan godt være så uheldig at få noget som hedder en nedskunken forfod. Det er når mellemfodsknoglerne ændrer stilling, og når dette sker, vil der være en øget belastning på fedpuderne. Det kan forårsage gener i form af hård huds dannelse og/eller smerte.

 

Årsagen til en nedskunken forfod kan dog være på grund af for små sko, overvægt, overbelastning eller en muskulær ubalance.

 

Hvis man er blevet så uheldig, og netop har fået sig en nedsunken forfod, skal det selvfølgelig også helst behandles.

Klik her for at læse mere om hvad en nedsunken forfod enlig er, og også om hvordan den kan behandles.

Behandling af en nedsunken forfod

 

Det kan være både træls og smertefuldt at have en nedsunken forfod, og derfor er det vigtigt og nødvendigt at få det behandlet hurtigst muligt. Det foregår via en fodterapeut, som kan hjælpe en med bestemte øvelser.

 

En fodterapeut kan vejlede en i fodøvelser, for at bibeholde og styrke fodens muskler. Endvidere kan generne som hård hud eller ligtorne behandles.

 

Hvis der dog ønskes et bedre og længerevarende resultat, kan der dog også godt laves et individuelt fremstillet indlæg, som med formål kan aflaste forfoden ved løft.

Indlægs forfatter: admin