En ammepude er genial

Når først du har prøvet at bruge en ammepude, så kan du dårligt undvære sådan en. Når du ammer, kommer du til at sidde i nogle akavede stillinger i mange timer i løbet af et døgn. Det kan være ret belastende for din krop at overanstrenge vise muskler på denne statiske måde igennem længere tid.

Det kan du afhjælpe meget ved at indrette dig med en ammepude.

Indret dig komfortabelt med en ammepude

Sørg for, at du kommer til at sidde ordentligt, når du skal amme. Når baby er helt spæd, betyder det mindre end senere, hvor barnet er blevet tungere. Men hvis den helt nyfødte baby spiser meget langsomt, så giver det også rigtig god mening at få klodset dig og baby godt op med en god ammepude under armen.

Det er vigtigt, at du sidder så komfortabelt som muligt, når du skal amme. Til det brug findes der ikke noget mere genialt end netop ammepuder, der kan understøtte dig på den allerbedste måde. Det kan du gøre både i sofaen, i gyngestolen, i sengen eller hvor, du nu kommer til at sidde og amme.

Der findes flere modeller af ammepuder

De mest almindelige ammepuder har en rundet facon, og så er de fyldt lige tilpas op, sådan at du kan indrette dig med den under den ene arm, og så den også kan være med til at have baby liggende på den helt rigtige måde.

Der findes også ammepuder, som er en armstøtte. Den sætter du rundt om armen og lægger baby oven på den, mens du holder om barnet og får god støtte, når du skal amme. For alle modeller gælder, at det skal give dig den nødvendige ekstra støtte.

Så er designet, stoffet, fyldet og farven måske ikke nær så vigtigt.

Ammepuden skåner dig for overanstrengelse

Det er i det hele taget en ekstra støtte, som en ammepude kan give dig. Det er helt genialt, og det kan spare dig for både spændinger og overanstrengelse. Brug den så vidt muligt, hver gang du ammer dit barn, så du altid sidder så godt som muligt. Du kommer til at sidde i en statisk stilling med barnets tyngde ned over armen – uden at kunne komme ud af stillingen, før barnet har diet færdig. Og det kan være virkelig belastende for hele kroppen.

Husk at give dig tid til at få lavet nogle afspændingsøvelser i din ammeperiode.

Indlægs forfatter: admin