Asics badmintonsko fra Japan kan noget særligt

Nye badmintonsko?

Hvis man har til opgave at se efter de optimal badmintonsko er det utrolig vigtigt at være på udkig efter den sko der opfylder dine som spillers ønsker. Som gammel spiller har jeg selvfølgelig testet en masse forskellige badmintonsko samt deltaget helt fra begyndelsen da man spillede med bare fødder næsten, eller mere præcist at jeg spillede med en sko til badminton som set i bakspejlet kun havde en lav sål af rågummi og ikkemeget mere. Man må set i bakspejlet undre sig over at der ikke var mange flere uheld tilbage i tiden, men benene må blevet vendet til det knap så bløde fodtøj, eller så gik alt bare ikke så stærkt den gang. uanset hvilken af forklaringerne det er, så må jeg nikke genkendende til at det er en enorm innovation der er fundet sted igennem de seneste år og man kan få utrolig gode badmintonsko til denne dags badmintonsport. Der var sågar en gang på et tidspunkt hvor man i en kort periode anvendte løbesko til at spille badminton i, men det blev ikke den store spil forbedre, da løbesko simpelthen var for robuste i bunden og derfor fik alle let overbelastet knæene når man skulle løbe rundt på badmintonbanen.

 

Nye spillere på markedet

Det er tydeligt at se, at der er sket en stor udvikling både inden for badmintonsko men også for badminton generelt. Sporten er blevet hurtigere og mere tempofyldt, hvilket betyder at skoene skal modstå et andet pres end tidligere. Der har gennem årene været flere forskellige mærker omkring badmintonsko hvor nogle har bestået, hvorimod nogle har opgivet frembringelsen af badmintonsko og givet sig til at lave andre emner. Som en af de mærker, som har droppet at producere badmintonsko kan Pro Kennex siges. Det var en fabrikant, som var forholdsvis vigtig inden for badminton for mange år siden, men gennem de sidste par år er de fuldstændig forsvundet. Dette skyldes især at de store fabrikanter som Yonex har overtaget.

 

Dagens marked

Derudover er der de sidste 5 år sket en spredning i deres produktområde fra nogle af de vigtige sportsskosfabrikanter, der har en god fidus i at udvikle videre deres andre indendørssko og anvende andele af den teknologi og viden, som anvendes i håndboldsko og kopirere det over i badminton. Dagens udbuddet af badmintonsko er domineret af 5 store mærker, hvor de to fabrikanter er udelukkende skoproducenter, der ikke producerer badmintonketcher, badmintontasker, grip, beklædning og andre slags udstyr til sporten. De her producenter har gennem de sidste par år produceret udendørssko og indendørssko til nogle sportsgrene, og har nu tilvalgt badmintonsko til deres udvalg. Den videreudvikling tvinger de almindelige badmintonfabrikanter til at blive ekstra skarp når der skal fremstilles nye sko til badminton.

 

Japansk dominans

Udover Yonex der er fra Japan, er der kommet andre dygtige skoproducenter på markedet for badmintonsko. For eksempel kan man hive fat i Asics, der som ny spiller på markedet, der gennem flere år har fabrikeret sko til alle sportsgrene på nær til badminton. De er fornyeligt startet med det og har med tiden fremlagt deres værd på den internationale marked for badmintonsko. Nogle habile danske spillere benytter for tiden Asics’ badmintonsko, og det er af mange årsager. Flere af de teknologier som tilføres i flere andre Asics sko er nemlig blevet tilført badmintonsko, og derved har de formået at skabe et sortiment af sko til badminton, der giver behagelig stødabsorbering, og samtidig giver støtte når der laves retningsskift. Den bedst solgte badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, som har været spillet i af mange store stjerner igennem tiden, eksempelvis Jan Ø. Efterhånden som flere benytter Asics badmintonsko har de også fabrikeret flere anderledes slags til badmintonsporten.

Indlægs forfatter: admin