Ååååh nej er tandremmen gået?

Frygt ikke, det hele skal nok gå. Tandremmen i din bil kan nemlig bare skiftes ud. Det er dog vigtigt at du er opmærksom på om tandremmen i din bil er gået i stykker og derfor skal skiftes.

Tandremmen sidder nemlig ved motoren og har væsentlig betydning for denne. Hvis tandremmen er gået i stykker kan det nemlig skade bilens motor. Og alle kan nok tænke sig til, at det vil være en meget mere bekostelig affære at påbegynde reparation af motoren, end det vil være at udskifte en tandrem, som jo egentlig bare er en rem lavet i kraftigt gummi. At en ødelagt tandrem kan have katastrofale følger for en bil kan undgås ved at passe godt på bilen gennem god vedligeholdelse. Det betyder blandt andet at det altid er en god idé at få bilen kørt til syn når det er tid. Her kan de på værkstedet nemlig lige tjekke om tandremmen på din bil trænger til at blive udskiftet inden skaden sker.

 

Tjek selv om din tandrem skal udskiftes

Det er dog muligt også selv at tjekke om det er tid til at få tandremmen skiftet. Der sidder nemlig en kappe over tandremmen i motoren, som kan fjernes således at du kan få et lille kig ned til tandremmen. Ser tandremmen fin ud er der ikke noget problem, men ser den i stedet en smule mør ud, hvilket jo kan skal når det er gummi, er det måske på tide at få den udskiftet. Du skal især være opmærksom om der er revner i gummiet og om det flosser. Det er nemlig et tegn på at tandremmen kan være slidt og mør, og som tidligere nævnt trænger til at blive udskiftet med det samme. En tandrem skal skiftets relativt ofte i forhold til så mange andre dele på en bil. Det kommer dog an på hvor meget bilen har kørt. Der er dog den tommelfingerregel at man bør få den skiftet hvert fjerde til sjette år. Ikke at skifte tandremmen i rette tid kan du læse mere om her.

 

Få et tilbud eller udskift tandremmen selv

 

Hvor langt kan du så køre inden din tandrem skal skiftes hvis tommelfingerreglen er hvert fjerde til sjette år. Svaret kommer her. Det varierer selvfølgelig fra bil til bil, hvor meget den kan køre inden tandremmen trænger til at bliver udskiftet. Man siger dog at man kan køre mellem 60.000 til 120.000 inden tandremmen skal skiftes. Har du købt din bil brugt, kan du tjekke i servicebogen hvornår bilen sidst har fået udskiftet sin tandrem, hvis den har det. Ved at besøge autospecialist.dk kan du få 3 tilbud på, hvad det vil koste at få skiftet tandremmen. Det kan også lade sig gøre selv at skifte tandremmen, hvis man er god til motorer. Man kan på autospecialst.dk finde en guide og oversigt over hvad man skal være opmærksom på, i så fald at man vil gøre det selv. Det anbefales altid at konsultere en professionel, inden udskiftningen af tandremmen påbegyndes. Du kan læse mere om udskiftning af tandrem ved at klikke her.

Indlægs forfatter: admin