Jagten på det perfekte virker ofte uoverskueligt, men er ikke uopnåelig, når det drejer sig om at finde den perfekte dyne. Undgå fejlkøb eller frustrationer, få professionel hjælp til at finde den helt perfekte dyne til dig. Find hjælp her eller læs lidt videre og få et par gode tips og idéer, når du skal i gang med den store dynejagt.
Hvad vil du have?
Første råd er selvfølgelig at gøre dig klart, hvad du ønsker. Ønsker du en ny dyne, fordi du ikke er tilfreds med den gamle? Ønsker du dig en ny dyne, fordi den gamle har for mange år på bagen? Eller måske begge dele? Selvom du er tilfreds med din gamle dyne, så behøver det ikke betyde, at du ikke kan få noget andet eller mere med en ny dyne. Med al den forskning og nye teknologi, der løbende foregår omkring søvn, sovevaner og dyner, så følger der naturligt en række innovationer med inden for dyner, som du måske ikke kender til. Materialer er ikke længere begrænset til dun eller kunstfiber, og dyner er ikke længere noget tungt, støvmidebefængt noget, der aldrig rigtig kan vaskes uden at klumpe. Udtrykket ’man ved hvad man har, man ved ikke hvad man får’ er ikke så velvalgt i forbindelse med din dynejagt – du risikerer at udelukke muligheder, du ikke anede ikke eksisterede. Udvalget er blevet langt, langt større og har du noget, du altid har ønsket dig, så hør os ad, om det findes…det gør det sikkert! Et andet råd er, at overveje dine sovevaner – de fortæller dig langt mere om dine behov, end du måske er klar over. Sover du ofte gemt helt væk under dynen hele natten? Så kan det være fordi du fryser og skal have en varmere dyne. Ligger du ofte sammenbøjet under dynen, men foretrækker egentlig at ligge udstrakt? Så kan det være, at du skal have en længere eller bredere dyne. Eller ligger du som regel viklet omkring din dyne mere end at have den over dig? Så er din dyne måske for varm eller du har behov for en ’sovepude’ til kroppen for at ligge godt.
Hvad må det koste?
Prisen begrænser naturligvis udvalget af dyner. Men inden for hver kategori findes der dyner i mange forskellige prisklasser og den dyreste er ikke nødvendigvis altid den bedste for dig. Jo flere ønsker du har, jo dyrere er dynen, men fordi du har ønsker udover, hvad din nuværende dyne kan tilbyde, behøver det ikke medfører større omkostninger for dig – tiden sænker jo som bekendt ofte prisen på produkter. En god sælger vil altid sige, at du ikke skal gå på kompromis med dine ønsker til et produkt, men økonomien kan kræve det, og så er kunsten at gå på kompromis de rigtige steder. Et godt tip er at lave en prioriteringsliste over dine krav. Som på enhver anden prioriteringsliste bør denne liste have de vigtigste krav først efterfulgt at de næst-vigtigste og så videre. Du kan eventuelt inddele listen overordnet i ’need’, ’nice’ og ’xtra’ – altså i hvad du behøver, hvad der ville være rart at have og mulige ekstra ting. Har du eksempelvis lige nu en klassisk dundyne i standardmål, så har du måske øverst på listen kravet om, at det skal være dun og det skal være en enkeltdyne. Men under ’nice’ kunne ønsker som ekstra længde figurere, mens ’xtra’ kunne være luksusting som moskus eller andre lækre duntyper. Med dit budget kan du således gå med prioriteringslisten til forhandleren og se, hvor mange af dine ønsker, du kan få opfyldt inden for din pris.